Θερινό Πανεπιστήμιο

Θερινό Πανεπιστήμιο

Το «Θερινό Πανεπιστήμιο» διοργανώνεται ανά δύο έτη από το 2006.

  1. Το Πρώτο Θερινό Πανεπιστήμιο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά από τις 11 έως τις 18 Ιουλίου, 2004.
  2. Το Δεύτερο Θερινό Πανεπιστήμιο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2006. Σε αυτό συμμετείχαν 145 εκπαιδευτικοί, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και την Κύπρο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια γύρω από ζητήματα που απασχολούν την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μια ξεχωριστή στιγμή του Θερινού Πανεπιστημίου ήταν η ομιλία του Desmond Keegan, διευθυντή του Ιρλανδικού Κέντρου Ερευνών και Εφαρμογών της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον κόσμο. Η συμμετοχή όλων ήταν ενεργή και το ενδιαφέρον αμείωτο όλες τις μέρες του Θερινού Πανεπιστημίου.
  3. Το Τρίτο Θερινό Πανεπιστήμιο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευαισθητοποίησης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Βουλιαγμένη από τις 19 έως τις 23 Ιουλίου 2010. Σε αυτό μελετήθηκαν ζητήματα δημιουργίας έντυπου και ψηφιακού υλικού και ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  4. Το Τέταρτο Θερινό Πανεπιστήμιο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο, από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου 2012.
  5. Το Πέμπτο Θερινό Πανεπιστήμιο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο, από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου 2014.
  6. To Έκτο Θερινό Πανεπιστήμιο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο, από 25 έως 30 Ιουλίου 2016.

Στην περιοχή «Φωτογραφικό Υλικό» της ιστοσελίδας μας μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τα παλαιότερα «Θερινά Πανεπιστήμια».