Θερινό 2016

Θερινό 2016

 6ο «Θερινό Πανεπιστήμιο»:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ: ΛΟΓΟΣ, ΕΙΚΟΝΑ, ΉΧΟΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

Άνδρος, 25-31 Ιουλίου 2016

Η Επιστημονική Εταιρεία: Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕΔΑΕ) από το 2004 διοργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα «Θερινό Πανεπιστήμιο», το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν σχέση με την εκπαίδευση.

Η φιλοσοφία του «Θερινού Πανεπιστημίου» είναι ο συνδυασμός ολιγοήμερων διακοπών και εκπαίδευσης. Στα «Θερινά μας Πανεπιστήμια» μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, πολλοί εκ των οποίων για δεύτερη και τρίτη φορά. Φέτος, σας προσκαλούμε στο 6ο «Θερινό Πανεπιστήμιο» που θα πραγματοποιηθεί στα Αποίκια της Άνδρου, από τις 25 έως τις 31 Ιουλίου 2016 και θα έχει ως κεντρικό θέμα τις Εκπαιδευτικές Αφηγήσεις. Αναλυτικότερα, θα ασχοληθούμε με:

  • το σχεδιασμό και τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού
  • την ψηφιακή αφήγηση
  • τη δημιουργία animation, βίντεο και την αξιοποίηση στην εκπαιδευτική πράξη
  • την παιδαγωγική αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων
  • τη δημιουργία wiki κ.ά.

Ενώ θα αξιοποιήσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο με παράλληλες δραστηριότητες, όπως:

  • yoga χαλάρωσης
  • περίπατους στα πιστοποιημένα γνωστά μονοπάτια της Άνδρου
  • μάθημα οινογνωσίας
  • ζωντανή μουσική

Επίσης, στο θερινό μας κινηματογράφο θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος», η οποία εκτός των άλλων διακρίσεων ήταν το 2016 υποψήφια για βραβείο ΟΣΚΑΡ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων / animation μεγάλου μήκους. Η άδεια προβολής είναι ευγενική χορηγία του «Νεανικού Πλάνου» που έχει όλα τα δικαιώματα της ταινίας στην Ελλάδα. Θα προηγηθεί ερμηνεία και μορφολογική ανάλυση με παιδαγωγικούς όρους της ταινίας από τον καθ. Σπύρο Σιάκα και μέλος του ΕΔΑΕ. Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την ταινία.

Βασικές πληροφορίες για το 6ο «Θερινό Πανεπιστήμιο»:

Πότε θα πραγματοποιηθεί; Από τις 25 έως τις 31 Ιουλίου 2016

Πού; Στο ξενοδοχείο Πηγή Σάριζα στα Αποίκια της Άνδρου

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής; Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ.
Πώς μπορώ να πληρώσω; Μέσω κατάθεσης στην Τράπεζα Alpha Bank, στο λογαριασμό: 532-002101-094875 (IBAN: GR4701405320532002101094875) ή απευθείας στη Γραμματεία του «Θερινού».
Αφού πληρώσω; Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να μας αποσταλεί στη διεύθυνση thartofylaka@digimagix.gr
Πού θα μένω; Εξασφαλίσαμε έκπτωση για τους συμμετέχοντες στο Ξενοδοχείο Πηγή Σάριζα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Θερινού: το δίκλινο κοστίζει 45 ευρώ, το μονόκλινο 35.
Πώς θα κλείσω δωμάτιο; Επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο στο 22820 23799. Το site του είναι το http://www.pighisarizahotel.gr/ Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε ότι θα συμμετάσχετε στο Θερινό, για να ισχύσει η έκπτωση.
Πώς θα πάω στην Άνδρο; Εξασφαλίσαμε έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη Fast Ferries! Σύντομα θα αναρτηθούν οι πληροφορίες που αφορούν στα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για την Άνδρο.
Ποιο είναι το Πρόγραμμα του Θερινού; Πατήστε εδώ, για να κατεβάσετε το Πρόγραμμα.
Θα λάβω κάποια βεβαίωση; Ναι, θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης του Θερινού Πανεπιστημίου 2016.
Προσοχή! Για την καλύτερη διεξαγωγή των εργασιών του «Θερινού», υπάρχει όριο στους συμμετέχοντες. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι οι 40.
fast_ferries

Με την υποστήριξη της FAST FERRIES